Tilaa samalla uutiskirjeemme ja viimeisimmät uutiset suoraan sähköpostiisi toimitettuna.

KYSY LISÄTIETOA VENEISTÄ

 

AJANKOHTAISTA

SILA-veneiden tuotanto saa jatkoa

Tiedote. Julkaistu 2.11.2021, 09.20
Silacraft Oy 

 

Silacraft Oy on ostanut Siltakylän Lasikuidun tuotantotilat ja aloittaa uudelleen veneiden valmistuksen

 

Lokakuussa perustettu pyhtääläinen yritys Silacraft Oy jatkaa Jorma Arvolan pitkää ja arvostettua työtä vahvojen lasikuituveneiden valmistamisessa. Silacraft – venemerkki on Suomen markkinoilla uusi toimija, mutta sen tuotteet ovat tunnettuja. Yritys lähtee uutena haastajana erityisesti mökki- ja kalavenekategoriaan. Venevalmistus ja -myynti aloitetaan talven aikana, ensimmäiset uuden tuotannon veneet ovat saatavilla kevättalvella 2022.

 

”Jorma Arvolan lopetettua SILA-veneiden valmistuksen vuonna 2015 Suomen markkinoilta on puuttunut konstailematon venemerkki, joka tarjoaa ratkaisun niin kalavesille kuin mökkien työjuhdaksi kestävyydestä ja laadusta tinkimättä. Haluamme tuoda nykymarkkinoille rehdin ja suoraselkäisen venemalliston. Meille laadukkaiden veneiden lisäksi on tärkeää myös kohtaamiset asiakkaiden kanssa ja siksi veneitämme saa ostettua suoraan valmistajalta”, kertoo Silacraftin tuotannosta vastaava tuore yrittäjä

Onni Asikainen.

 

 

Sila-veneiden perintö jää elämään

 

Jorma Arvola aloitti SILA-veneiden valmistuksen jo 80-luvulla, jolloin luotiin erittäin toimivat ja käyttötarkoitukseensa oivalliset venemallit. Vuosien aikana SILA-veneet saavuttivat suuren suosion varsinkin Itäisellä Suomenlahdella ja veneet tunnetaan erityisesti hyvästä kantavuudestaan, merikelpoisuudestaan ja vahvasta rungostaan, mikä on tehnyt malleista suosittuja etenkin kalastajien ja saariston mökkiläisten keskuudessa. Jorma Arvola todella tiesi, millainen on hyvä vene.

Silacraft jatkaa Arvolan jalanjäljissä kunnioittaen perinteistä käsinlaminointitekniikkaa, joka varmistaa rungon materiaalivahvuuden tasaisuuden läpi veneen. Siltakylän lasikuidun vanhat yrittäjät kiittävät asiakkaitaan kuluneista vuosista ja toivottavat menestystä tulevaan.

 

 

Ensimmäiset veneet valmistuvat kevättalvella

 

Silacraftin yrittäjät Onni Asikainen ja Antti Partanen ovat tyytyväisiä. Vaikka uusia veneitä ei ole SILA-merkkisenä valmistunut yli viiteen vuoteen, tuotantotilat ovat valmiina uuteen alkuun. Mallistoon tulee aluksi kolme suosittua moottorivenemallia sekä kestäviä soutuveneitä. Uuden valmistajan myötä venemallit sertifioidaan kevättalven aikana.

”Viime viikkojen aikana olemme tehneet paljon valmistelevia töitä, jotta pääsemme aloittamaan venetuotannon mahdollisimman pian. Vaikka piirustukset ja materiaalivahvuudet pohjaavat SILA-veneisiin, uudet venemallit sertifioidaan kevättalvella 2022. Testeissä tehdään veneille upotus- ja vakavuuskokeet, jotta ne täyttävät kansainvälisen huvivenedirektiivin uusimmat määräykset. Veneiden sujuvan valmistusprosessin ja laadun varmistamiseksi olemme tehneet yhteistyösopimuksen erittäin kokeneen veneenrakennusammattilaisen kanssa”, valaisee Asikainen.

 

Vaikka SILA-veneet ovat tunnettuja itäisen Suomenlahden alueella, uskotaan Silacraftilla venemerkin hyvään potentiaaliin myös muualla Suomessa. Veneiden selkeä käyttötarkoitus ja yksinkertainen rakenne mahdollistavat veneiden helpon räätälöitävyyden. Suunnitelmissa on kehittää mallivariaatioita etenkin heittokalastajille ja yksilöidympiin tarpeisiin. Silacraftin tavoitteena on nousta varteenotettavaksi vaihtoehdoksi käyttö- ja mökkivenekategoriassa.

 

”Olemme tehneet paljon taustatyötä ja -tutkimusta. Haastattelujen ja markkinaselvityksen jälkeen oli ilmeistä, että tällaiselle konseptille on runsaasti kysyntää. Väitämme, että meidänkaltaisille tavallisille mökkiläisille ja kalastajille paras vaihtoehto on tilava, helppohoitoinen ja pitkäikäinen käyttövene, joka ei jokaista naarmua pelkää,” summaa Silacraftin markkinoinnista vastaava Partanen.

 

Lisätietoja:

 

Silacraft Oy

Onni Asikainen
puh. 050 415 0171
onni@silacraft.fi 

 

Antti Partanen
puh. 050 415 0170
antti@silacraft.fi

 

Silacraft Oy on Pyhtään Siltakylässä sijaitseva, vuonna 2021 perustettu venealan yritys.
Myymme ja valmistamme perinteitä kunnioittaen käsin laminoituja, kestäviä, konstailemattomia
ja kovaan käyttöön tarkoitettuja lasikuituveneitä mökille ja kalastukseen.
Tarjoamme lisäksi kausisäilytyspalveluja. www.silacraft.fi 

Silacraft | Veneitä kovaan käyttöön

 

PYHTÄÄLTÄ. RAKKAUDELLA. KÄSINTEHTYNÄ

 

Silacraft Oy on lokakuussa 2021 perustettu veneveistämö Pyhtäällä. Jatkamme Jorma Arvolan (Siltakylän Lasikuitu) pitkää ja arvostettua työtä vahvojen laskuituveneiden valmistamisessa. Siltakylän lasikuitu (SILA) oli 1980-luvulta asti toiminut, Pyhtäällä sijaitseva ja yksityisyrittäjä Jorma Arvolan pitämä lasikuitutuotteiden valmistaja.

 

SILA pulpetti- ja perämoottoriveneet tunnetaan Itäisellä Suomenlahdella etenkin hyvästä kantavuudesta, lähes tuhoutumattomasta rungosta ja hyvistä meriominaisuuksista. Teemme suomalaiset Silacraft-veneet Pyhtäällä. Perinteiset käsinlaminointitekniikat ja laadukkaat raaka-aineet yhdistettynä nykyaikaisiin työmenetelmiin takaavat veneidemme lyömättömän kestävyyden. Silacraft-veneissä on jämäkkä ja helppohoitoinen yksikuorirakenne ilman vettyviä väliainevaahtoja, mikä mahdollistaa veneiden kustannustehokkaan muokattavuuden ja räätälöinnin esimerkiksi pulpetin sijainnin tai kiinnityspisteiden osalta.
 

Tarjoamme lisäksi kausisäilytyspalveluita siisteissä eristetyissä halleissa sekä lasikuitukorjauksia. 

 

Silacraft-veneillä on 10 vuoden runkotakuu.  
Tutustu ja ota pian yhteyttä, vastaamme varmasti!

Venepaketit myös varusteltuna, kysy lisää!

Katso video pudotuskokeesta: