Tilaa samalla uutiskirjeemme ja viimeisimmät uutiset suoraan sähköpostiisi toimitettuna.

KYSY LISÄTIETOA VENEISTÄ

 

AJANKOHTAISTA

Jouluna 2021 - Ajatuksia kuluneesta vuodesta

 

SILA-veneiden saaga juontaa vuosikymmenien taakse. Näitä veneitä on nähty täällä Kymenlaakson rannoilla kymmeniä ja taas kymmeniä vuosien aikana. Viimeisten viikkojen aikana olemme huomanneet, että veneiden maine ei ole muutaman vuoden tauosta huolimatta vähentynyt, päinvastoin.

 

Elokuussa ajatus Silacraftin perustamisesta sai kunnolla tuulta alleen, kun mahdollisuus Siltakylän Lasikuidun vanhojen muottien ja tuotantotilojen hankkimiseksi aukesi. Emme kauaa aikailleet, kun liiketoimintasuunnitelma oli raapusteltu ja neuvottelut aloitettu eri tahojen kanssa - Legendaariset Sila-veneet olisi saatava jälleen markkinoille.

 

Teimme kaupan loka-marraskuun vaihteessa ja siitä asti arki veistämöllä on ollut kiireistä. Muottien huoltoa, paikkojen organisointia ja sidosryhmäverkoston luomista. Muutama venekin tässä on keretty laminoimaan ja testaamaan.

Kiitos kaikesta positiivisesta ja kannustavasta palautteesta, jota olemme tämän lyhyen matkamme varrella saaneet! On kunnia-asia olla pitämässä yllä ja ennen kaikkea rakentamassa Kymenlaaksolaista veneenrakennusperinnettä 2020-luvulla.

 

Kohti vuotta 2022

 

Sila-veneet tunnetaan pelkistetystä ja konstailemattomasta tyylistään. Ne ovat pitkäikäisiä veneitä kovaan käyttöön. Tämä on myös henki, jolla tulemme veneitä Silacraft-nimen alla esittelemään.

Kevääksi valmistamme sopivan valikoiman niin soutuveneitä kuin SILA-pulpettiveneitä, jotka odottavat uusia ylpeitä omistajiaan.

Nyt rauhoitumme joulun viettoon verkkopyttyjen viereen, mutta pyhien jälkeen Siltakylän komentokeskuksessa on jälleen täysi höyry päällä.

 

Hyvää Joulua & Vahvaa uutta vuotta toivottaen,

 

Onni ja Antti Silacraftilta

 

 

Silacraft | Veneitä kovaan käyttöön

 

PYHTÄÄLTÄ. RAKKAUDELLA. KÄSINTEHTYNÄ

 

Me Silacraftilla ei puuhastella minkään pikkunäppärän kanssa. Ei, me valmistetaan lasikuituveneitä, jotka ovat kuin käsityöläisen kudelma – vahvoja, konstailemattomia ja tehty kestämään kovempaakin käsittelyä. Meillä on rautainen ote kymenlaaksolaisesta veneenvalmistuksen perinteestä, jota Jorma "Kuitumestari" Arvolan kädenjälki on siivittänyt jo 1980-luvulta asti. Tämän summana Silacraft symboloi laatua, joka näkyy ja ennen kaikkea tuntuu!

 

Meidän veneet on tehty kestämään, siksi niihin on lyöty 10 vuoden runkotakuu ja avainlippu merkiksi suomalaisesta työstä. Kysy meiltä miksi, niin kerromme, että pienimmätkin paholaisistamme ovat ylipaksuja – rungossa on vähintään 7 mm ja kölissäkin 15 mm umpilaminaattia, joten voit rynkyttää niillä aivan huoletta, vaikka ympäri vuoden.

 

Kun tartut Silacraftin puikkoihin, saat enemmän kuin vain venettä; saat elämäntavan, kaverin ja katseita venelaiturilla. Veneemme eivät todellakaan ole bikiniveneitä, vaan niissä on karua tyylikkyyttä, joka herättää kunnioitusta ja ehkä pientä kateuttakin.

 

Silacraftin veneet kalastukseen, vapaa-aikaan ja yhteyskäyttöön.

Venepaketit myös varusteltuna, kysy lisää!

Katso video pudotuskokeesta: