Tilaa samalla uutiskirjeemme ja viimeisimmät uutiset suoraan sähköpostiisi toimitettuna.

KYSY LISÄTIETOA VENEISTÄ

 

AJANKOHTAISTA

Jouluna 2021 - Ajatuksia kuluneesta vuodesta

 

SILA-veneiden saaga juontaa vuosikymmenien taakse. Näitä veneitä on nähty täällä Kymenlaakson rannoilla kymmeniä ja taas kymmeniä vuosien aikana. Viimeisten viikkojen aikana olemme huomanneet, että veneiden maine ei ole muutaman vuoden tauosta huolimatta vähentynyt, päinvastoin.

 

Elokuussa ajatus Silacraftin perustamisesta sai kunnolla tuulta alleen, kun mahdollisuus Siltakylän Lasikuidun vanhojen muottien ja tuotantotilojen hankkimiseksi aukesi. Emme kauaa aikailleet, kun liiketoimintasuunnitelma oli raapusteltu ja neuvottelut aloitettu eri tahojen kanssa - Legendaariset Sila-veneet olisi saatava jälleen markkinoille.

 

Teimme kaupan loka-marraskuun vaihteessa ja siitä asti arki veistämöllä on ollut kiireistä. Muottien huoltoa, paikkojen organisointia ja sidosryhmäverkoston luomista. Muutama venekin tässä on keretty laminoimaan ja testaamaan.

Kiitos kaikesta positiivisesta ja kannustavasta palautteesta, jota olemme tämän lyhyen matkamme varrella saaneet! On kunnia-asia olla pitämässä yllä ja ennen kaikkea rakentamassa Kymenlaaksolaista veneenrakennusperinnettä 2020-luvulla.

 

Kohti vuotta 2022

 

Sila-veneet tunnetaan pelkistetystä ja konstailemattomasta tyylistään. Ne ovat pitkäikäisiä veneitä kovaan käyttöön. Tämä on myös henki, jolla tulemme veneitä Silacraft-nimen alla esittelemään.

Kevääksi valmistamme sopivan valikoiman niin soutuveneitä kuin SILA-pulpettiveneitä, jotka odottavat uusia ylpeitä omistajiaan.

Nyt rauhoitumme joulun viettoon verkkopyttyjen viereen, mutta pyhien jälkeen Siltakylän komentokeskuksessa on jälleen täysi höyry päällä.

 

Hyvää Joulua & Vahvaa uutta vuotta toivottaen,

 

Onni ja Antti Silacraftilta

 

 

Silacraft | Veneitä kovaan käyttöön

 

PYHTÄÄLTÄ. RAKKAUDELLA. KÄSINTEHTYNÄ

 

Silacraft Oy on lokakuussa 2021 perustettu veneveistämö Pyhtäällä. Jatkamme Jorma Arvolan (Siltakylän Lasikuitu) pitkää ja arvostettua työtä vahvojen laskuituveneiden valmistamisessa. Siltakylän lasikuitu (SILA) oli 1980-luvulta asti toiminut, Pyhtäällä sijaitseva ja yksityisyrittäjä Jorma Arvolan pitämä lasikuitutuotteiden valmistaja.

 

SILA pulpetti- ja perämoottoriveneet tunnetaan Itäisellä Suomenlahdella etenkin hyvästä kantavuudesta, lähes tuhoutumattomasta rungosta ja hyvistä meriominaisuuksista. Teemme suomalaiset Silacraft-veneet Pyhtäällä. Perinteiset käsinlaminointitekniikat ja laadukkaat raaka-aineet yhdistettynä nykyaikaisiin työmenetelmiin takaavat veneidemme lyömättömän kestävyyden. Silacraft-veneissä on jämäkkä ja helppohoitoinen yksikuorirakenne ilman vettyviä väliainevaahtoja, mikä mahdollistaa veneiden kustannustehokkaan muokattavuuden ja räätälöinnin esimerkiksi pulpetin sijainnin tai kiinnityspisteiden osalta.
 

Tarjoamme lisäksi kausisäilytyspalveluita siisteissä eristetyissä halleissa sekä lasikuitukorjauksia. 

 

Silacraft-veneillä on 10 vuoden runkotakuu.  
Tutustu ja ota pian yhteyttä, vastaamme varmasti!

Venepaketit myös varusteltuna, kysy lisää!